موتور برق دستگاهی است که با توجه به نوع سوخت مصرفی آن، با ایجاد یک نیروی محرکه به وسیله موتور و انتقال آن به قسمت ژنراتور دستگاه انرژی الکتریکی را تولید می کند. موتور برق های مختلفی از نظر نوع سوخت ( موتور برق بنزینی ، موتور برق گازوئیلی و موتور برق گازسوز) ، تکنولوژی تولید برق ( موتور برق اینورتر و موتور برق معمولی ) ، راحتی در حمل و نقل و ... در بازار موجود می باشد.
قبل از خرید موتور برق لازم است تا با اصطلاحاتی که فروشندگان برای فروش محصولات خود استفاده می کنند آگاهی بیشتری کسب نمایید:
با درنظر گرفتن موارد فوق می توانید از اطلاعات زیر برای خریداری بهترین دستگاه متناسب نیاز خود استفاده کنید:
موتور برق ها معمولا با توجه به میزان برق تولیدی خریداری می گردند. در صورتی که اطلاعی از میزان برق مصرفی خود ندارید می توانید به جدول محاسبه میزان برق مصرفی مراجعه نموده و توان مورد نیاز خود را محاسبه کنید. برای این امر بهتر است لیستی از وسایل ضروری مورد نیاز خود تهیه کنید وبا توجه به جدول اقدام به محاسبه توان نمایید.
مدل مورد نظر خود را انتخاب نمائید.
-ژنراتورهای قابل حمل:
الف. ازهزینه های خریداری کمتری نسبت به موتور برق های ثابت بهره مند می باشند.
ب. با توجه به ظرفیت محدود باک سوخت نیازمند ذخیره بیشتری از سوخت می باشند.
ج. قابلیت استفاده در هر نقطه ای به دلخواه کاربر لازم به ذکر است فاصله ی ایمنی ازمحیط کار تا محل قرار گیری دستگاه می بایست رعایت گردد.
د. برخی از مدل ها دارای استارت اتوماتیک می باشند.
- موتور برق های ثابت:
الف. اینگونه موتور برق ها هزینه اولیه و خریداری بیشتری نسبت مدل قابل حمل و نقل دارا می باشندو برای نصب و راه اندازی نیازمند حضور کارشناس فنی می باشد. کارشناس مربوط می تواند مهم ترین مکان و شرایط را برای نصب و نگهداری دستگاه به شما معرفی نماید.
ب. اینگونه موتور برق ها دارای استارت اتوماتیک می باشدودر صورت برق رفتگی به صورت اتوماتیک وارد مدار میگردد.
ج. دارای مدار حفاظتی قوی تری برای سرویس و نگهداری دستگاه می باشند.
استارت آن به صورت حضوری، از سیستم اتوماتیک روشن شدن موتور بهره مند شوید. برخی از موتور برق های به صورت فابریک دارای استارت اتوماتیک یا ATS می باشند. شایان ذکر است در صورتی که موتور برق شما دارای این سیستم نیست می توانید با هزینه ای مابین 500 هزار تا 2 میلیون تومان این ویژگی را برای دستگاه خود فراهیم کنید. رنج اختلاف قیمتی نسبتا گسترده به دلیل کیفیت مختلف اجزای مختلف این سیستم می باشد.
استارت برقی و هندلی:
در برخی از موتور برق ها برای راحتی هرچه بیشتر کاربر در هنگام استفاده از دستگاه استارت اتوماتیکی در نظر گرفته شده است. البته می بایست به این نکته توجه داشت که روشن شدن راحت موتور برق ارتباط بالایی به کیفیت ساخت آن دارد و نمی بایست انتظار راه اندازی راحت از موتور برق هایی با کیفیت پایین، حتی با داشتن استارت را نیز داشت.
تک و یا چند سوختی بودن:
در برخی از موتور برق ها این امکان برای کاربر فراهم شده است که بتواند از یک یا دو سوخت مانند گاز-بنزین یا نفت- بنزین برای راه اندازی موتور برق خود استفاده نماید. این قابلیت این امکان را به کاربر می دهد تا در صورت دسترس نبودن یکی از سوخت ها از دیگری استفاده نماید.
چرخ برای حمل ونقل آسان:
با توجه به مدل و وزن دستگاه در موتور برق ها چرخ هایی برای حمل ونقل آسان تعبیه شده است. در صورت عدم وجود چرخ برای جابجایی موتور برق نیازمند کمک خواهید بود. توجه به این نکته لازم و ضروری است که استاندارد وزنی تمامی موتور برق های با هم یکسان بوده و موتور برق هایی با خروجی یکسان دارای اختلاف وزن کمی می باشند. برای مثال ممکن نمی باشد موتور برقی با توان خروجی 8 کیلووات دارای وزن 10 کیلوگرم باشد.
نمایشگر میزان سوخت:
با استفاده از این قابلیت شما قادر خواهید بود تا در زمان استفاده طولانی از دستگاه خود میزان سوخت مصرفی خود را مدیریت کنید.
Low-0il shut-off سیستم:
با بهرمند بودن موتور برق از سیستم حفاظتی دیگر نگران عدم اطلاع از کاهش روغن موتور نخواهید بود چرا که در صورت کاهش میزان حجم روغن موتور این سیستم به صورت اتوماتیک اقدام به خاموش کردن موتور برق خواهد کرد.
تکنولوژی اینورتری ژنراتور موتور برق:
در صورت تمایل به استفاده از موتور برق برای پشتیبانی دستگاه های حساس الکترونیکی و کامپیوتری توصیه می گردد از موتور برق هایی با سیستم تولید برق اینورتری استفاده نمائید. اینگونه موتر برقها دارای فرکانس ثابت 50 هرتز می باشد و حفاظت کاملتری نسبت به سایر موتور برق ها از دستگاه های حساس الکتریکی و کامپیوتری به عمل می آورند.
خروجی های خانگی و صنعتی:
با بهره مند بودن موتور برق از این دو خروجی شما قادر خواهید بود تا بسته به استفاده مورد نظرتان خروجی مناسی را انتخاب نمایید. این عمل باعث حفاظت هر چی بیشتر از موتور برق و دستگاه های متصل به آن می گردد.
موتور برق با تبدیل انرژی مکانیکی ایجاد شده به وسیله اشتعال سوخت و انرژی الکتریکی برق را تولید می کند. اساس کار موتور های بنزینی و گازسوز بر اساس 4 مرحله موتورهای تک سیلندری می باشد.
تمامی دستگاه های متصل به پنل را از آن جدا کنید و موتور برق را برای دقایقی بدون برق بارگیری ار آن روشن بگذارید تا موتور و ژنراتور به حالت پایدار برسند. سپس دستگاه را خاموش کرده و شیر بنزین را در حالت OFF قرار دهید.
توجه به این نکته ضروری می باشد که روغن موتور موتور برق می بایست پس از 5 ساعت کارکرد اولیه و پس از آن هر 50 ساعت کارد در شرایط عادی تعویض گردد. در صورتی که محیط استفاده از موتور برق گرم و یا دارای گرد و خاک زیادی می باشد بهتر است تا این زمان را کاهش دهید.
برای تعویض روغن موتور برق آن را در سطحی صاف قرار داده و گیج روغن و پیچ تخلیه روغن را باز کنید. کمی صبر کرده تا روغن کاملا تخلیه گردد. پس از آن پیچ را در جای خود قرار دهید.گیج با استفاده از یک قیف روغن موتور مناسب را از طریق ورودی گیج روغن اضافه کنید. روغن ریزی را تا جایی ادامه دهید که روغن دستگاه هم سطح لبه ورودی روغن گردد. پیچ گیج روغن را بسته و از دستگاه استفاده کنید. توجه داشته باشید که روغن داغ می تواند باعث سوختگی گردد. برای تعویض روغن زمانی را برای خنک شدن دستگاه در نظر بگیرید.